Košarac: Podrška inicijativi da NSRS odbaci spornu odluku u slučaju “Kovačević”

Srna
Košarac: Podrška inicijativi da NSRS odbaci spornu odluku u slučaju “Kovačević”

ISTOČNO SARAJEVO - Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac istakao je da je neophodno podržati inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da Narodna skupština Srpske odbaci spornu odluku Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Slavena Kovačevića, savjetnika Željka Komšića.

- Ma koliko političko Sarajevo aplaudiralo takvoj odluci, svima je jasno da ona nije provodiva. Odluka na najgrublji način krši Ustav BiH i dovela bi do opasne igre raspakivanja Dejtona. Republika Srpska neće pristati na to! - poručio je Košarac.

On je podsjetio da je Srpska zasebna izborna jednica sa izbornim suverenitetom i to će ostati tako, bez obzira na presude.

- Mi insistiramo na dosljednoj primjeni Dejtona i čitamo slovo ovog sporazuma, odlučno odbacujući različite teze inih tumača duha Dejtona, kao i njegovo nasilno prekrajanje. To ne dolazi u obzir! Nećemo dozvoliti 'komšićizaciju' u izbornom procesu u Republici Srpskoj, odnosno nikada nećemo pristati na to drugi narodi biraju političke predstavnike srpskom narodu - naveo je Košarac na Instagramu.

On je naglasio da institucije Srpske imaju snagu, volju i kapacitet da zaštite izbornu volju građana i imovinu Republike Srpske, bez obzira na udružene pokušaje političkog Sarajeva i zapadnih centara moći da uskrate Ustavom i Dejtonom zagarantovana prava i poziciju Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana