Košarac: Podanička opozicija i dalje ćuti - koliko košta zatvaranje očiju

Srna
Košarac: Podanička opozicija i dalje ćuti - koliko košta zatvaranje očiju

ISTOČNO SARAJEVO - Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je šira društvena zajednica digla glas protiv političkog progona i iznuđene optužnice Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, dok podanička opozicija i dalje ćuti.

"U strahu od svojih nalogodavaca i stranih finansijera ni na koji način nisu osudili atakovanje na instituciju predsjednika Republike Srpske", naveo je Košarac na "Instagramu".

On je istakao da je /predsjedniku Narodnog fronta/ Jeleni Trivić i /predsjedniku SDS-a/ Milanu Miličeviću glavni krivac Milorad Dodik.

"Krivi su im studenti, borci, profesori... Krivi su im svi osim njihovih finansijera, američke Ambasade, /Majkla/ Marfija, Britanaca i mešetara /Kristijana/ Šmita. Izdajnička politika funkcioniše na takvoj matrici. Gospodo britanski đaci, žalosno je što niste stali u odbranu institucije predsjednika Republike Srpke, ne Milorada Dodika lično. Žalosno je što vaša glasna ćutnja znači podršku nasilju nelegitimnog stranca koji nameće zakone usmjerene protiv Republike Srpske", ocijenio je Košarac.

On je upitao koliko košta zatvaranje očiju pred perfidnim udarcima na prava Republike Srpske, na Ustav i Dejton?

"Da li je moguće da zaista ne razumijete politiku? Da li je moguće da samo znate na političku mržnju?!", dodao je Košarac.

Tužilaštvo BiH podiglo je u petak, 11. avgusta, optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana