Košarac: Osovina Šmit-Marfi zatrovala odnose u BiH

Srna
Košarac: Osovina Šmit-Marfi zatrovala odnose u BiH

SARAJEVO - Intervencionizam OHR-a i američke Ambasade su glavni rušilački i remetilački faktori u ovoj zemlji, zbog kojih je nemoguće napraviti iskorak ka funkcionalnijoj i evropskoj BiH, izjavio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Košarac je istakao da je osovina Kristijan Šmit-Majkl Marfi zatrovala unutrašnje političke odnose i dovela BiH u ozbiljnu fazu raspadanja.

"Ovaj dvojac je nalogodavac politički montiranog procesa protiv legitimno i legalno izabranog predsjednika Srpske Milorada Dodika, koji je na ustavan način implementirao obaveze propisane Ustavom", naglasio je Košarac.

Prema njegovim riječima, jedino ispravno i moguće rješenje je da se farsa pred neustavnim Sudom BiH okonča oslobađajućom presudom i odustajanjem Tužilaštva BiH od tog montiranog slučaja, te da bilo kakvo drugo rješenje dovodi BiH u ozbiljan problem sa nesagledivim posljedicama različitih konotacija.

On je naglasio da su predstavnici Srpske uvijek upozoravali da intervencionizam međunarodne zajednice, prvenstveno kroz djelovanje OHR i nelegitimnog visokog predstavnika, šteti unutrašnjim priliama u BiH, da ovu zemlju udaljava od dijaloga i unutrašnjeg dogovora domaćih političkih aktera.

"Pod dirigentskom palicom Šmita i Mafrija, bošnjačka politička struktura je odustala od svih dogovora koje smo postigli na evropskom putu. Ako zaista misle dobro BiH, rješenje je u zatvaranju OHR i odlasku nelegitimnog Šmita, te dogovoru dva entiteta i tri konstitutivna naroda u skladu sa slovom Dejtona", objavio je Košarac na "Instagramu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana