Košarac: OBA demantovala Helezove tvrdnje o navodnom Dodikovom bijegu

Srna
Košarac: OBA demantovala Helezove tvrdnje o navodnom Dodikovom bijegu

SARAJEVO - Rukovodstvo Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH saopštilo je da ne postoje obavještajni podaci o navodnom bijegu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, odnosno da su netačne informacije ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza, izjavio je član Izvršnog obavještajnog odbora Staša Košarac.

Košarac, koji je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara, danas je u Sarajevu organizovao sastanak sa direktorom i zamjenikom OBA Almirom Džuvom i Ristom Zarićem povodom spekulativnih Helezovih navoda koje je nedavno iznio u javnosti.

-Od rukovodstva OBA BiH dobio sam informaciju da su netačne informacije Heleza i da ne postoje obavještajni podaci o navodnom bijegu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kako to javno tvrdi aktuelni ministar. OBA BiH se ograđuje od javno izrečenih stavova Heleza - istakao je Košarac.

On je naglasio da je riječ o neistinitim, netačnim i spekulativnim tvrdnjama Heleza, koji u svom narativu koristi dezinformacije u političke svrhe.

-Plasiranje u javnost netačnih informacija i potpunih neistina može se okarakterisati kao zla namjera ministra Heleza s ciljem urušavanja institucije predsjednika Republike Srpske i diskreditacije Milorada Dodika lično - rekao je Košarac.

On je ocijenio da je krajnje vrijeme da politički zvaničnici i nosioci javnih funkacija preuzmu odgovornost za javno izrečene stavove, posebno kada oni ne odgovaraju činjeničnom stanju i usmjereni su na diskreditaciju drugih ličnosti.

-S obzirom na činjenicu da je Helez u javnost plasirao dezinformacije, od njega očekujem da povuče takve tvrdnje, te da se javno i lično izvini Miloradu Dodiku - rekao je Košarac.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana