Košarac: Nikada neću skloniti zastavu Republike Srpske

Srna
Košarac: Nikada neću skloniti zastavu Republike Srpske

SARAJEVO- Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je danas da će u prostorijama gdje on sjedi i predstavlja Republiku Srpsku i srpski narod, stajati i zastava Republike Srpske.

Košarac je izjavio da je protokol Savjeta ministara tražio da se iz sale Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa za potrebe održavanja današnje sjednice ovog tijela ukloni zastava Republike Srpske.

-Neću nikada skloniti zastavu Republike Srpske iz prostorija u kojima ja sjedim. Moj odgovor bio je potpuno jasan, nikada neću. Tamo gdje sjedim ja, a predstavljam Republiku Srpsku i srpski narod, stajaće zastava Republike Srpske -, naglasio je Košarac.

On je pojasnio da je zbog loših uslova u zgradi zajedničkih institucija u kojima se održavaju sjednice Savjeta ministara ponudio da se današnja sjednica održi u sali Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, koja je klimatizovana, s obzirom na obimnost dnevnog reda i tema o kojima Savjet ministara danas raspravlja.

-U toj prostoriji je zastava BiH, zastava Republike Srpske i zastava Evropske unije. Nisam dozvolio, nisam prihvatio i evo danas radimo u uslovima kakvim radimo i u prostoru u kome radimo - rekao je Košarac novinarima u Sarajevu.

On je dodao da su ministri zbog nefunkcionalnosti klime u zgradi zajedničkih institucija više puta tražili da se za potrebe održavanja sjednica Savjeta ministara pronađe drugo mjesto.

Sjednica Savjeta ministara nije održana u sali Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana