Košarac: Nikada nećemo dati saglasnost za članstvo u NATO-u

SRNA
Košarac: Nikada nećemo dati saglasnost za članstvo u NATO-u

SARAJEVO- Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je NATO agresija na Republiku Srpsku zlo koje je trajno urezano u pamćenje srpskog naroda, zbog čega Srpska nikada neće dati saglasnost za članstvo BiH u NATO.

Podsjetivši da se danas obilježava Dan sjećanja na žrtve NATO agresije na Republiku Srpsku, Košarac je istakao da je srpski narod prva žrtva agresije Alijanse, koja je bez odluka UN bombardovala Srpsku i Srbiju.

"U tom monstruoznom, zločinačkom i nehumanom pohodu NATO je ubijao našu djecu, starce, vojnike, ranjenike...Na naše vojne objekte, fabrike, mostove, puteve, rezervoare za vodu i druge isključivo civilne ciljeve bacili su gotovo tri tone osiromašenog uranijuma", napisao je Košarac na "Instagramu".

On je ukazao da se posljedice ovog zla nažalost i danas osjećaju, jer građani, posebno iz Sarajevsko-romanijske regije, i dalje umiru od malignih oboljenja.

Prema njegovim riječima, za ovaj zločin bez presedana niko nije odgovarao, niti su srpske žrtve dobile bilo kakvu satisfakciju.

"Danas nas licemjerno pokušavaju uvjeriti da je članstvo u NATO-u u interesu srpskog naroda, da je pakt sa ubicama naše djece nešto što je dobro za nas, da zaboravimo naše žrtve, naše stradalnike, da zažmurimo na činjenicu da i dalje nema odgovornih za monstruozne zločine", naglasio je Košarac.

On je istakao da Srbi nikada neće pristati na to.

"Naša patriotska obaveza i ljudska dužnost jeste da čuvamo sjećanje na naše stradalnike i da njihovim porodicama pomognemo u traženju pravde. Srpska će nastaviti da insistira na vojnoj neutralnosti, u skladu sa odlukama i rezolucijama svojih institucija. Nikada nećemo dati saglasnost za članstvo BiH u NATO-u", ponovio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana