Košarac: Nema nikakvog članstva u NATO

Srna
Košarac: Nema nikakvog članstva u NATO

SARAJEVO - Nema nikakvog članstva BiH u NATO, Republika Srpska to nikada neće prihvatiti, a ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez i bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović ne mogu da govore u ime BiH, izjavio je danas zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

-Nema članstva, jer smo svjesni činjenice šta je NATO radio 1995. godine srpskom narodu. Ne znam koliko puta to treba da ponovim u Sarajevu ili na nekim drugim mjestima, ali vidljiva je njihova invazija i određene aktivnosti po svijetu da lobiraju, govore netačno u ime BiH - rekao je Košarac novinarima u Sarajevu.

Košarac je dodao da niko kao predstavnik srpskog naroda u bilo kojoj instituciji, na bilo kojem nivou u BiH, ne smije da verifikuje odluke nelegitimnog visokog predstavnika.

-Naša politika je izgradnja suvereniteta institucija, aktivna uloga Republike Srpske i FBiH u procesu odlučivanja i na zajedničkom nivou i kroz ulogu izabranih predstvnika sva tri konstitutivna naroda - naveo je Košarac.

Ukoliko postoji opredjeljenje da se okupe oko politike institucija Republike Srpske, a smatra da to treba, Košarac je naglasio da bi bilo patriotski, politički odgovorno da članovi Centaralne izborne komisije iz reda srpskog naroda postupe po zaključcima Vlade Republike Srpske i drugih republičkih institucija.

On je dodao da će u suprotnom verifikovati nelegitimnog Kristijana Šmita i daće mu na značaju.

-Smatramo da je njegova uloga ovdje potpuno štetna po interese Republike Srpske i nacionalne interese srpskog naroda u BiH. Očekujem da će se i dalje nastaviti intervencija Šmita, jer želi da na različite načine usmjeri svoju politiku protiv Republike Srpske - zaključio je Košarac.

Bećirović je juče pozvao NATO da uputi poziv BiH za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana