Košarac: Mladen Bosić strašno i sramno uvrijedio Dodika i srpski narod

Srna
Košarac: Mladen Bosić strašno i sramno uvrijedio Dodika i srpski narod

BANjALUKA- Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić na najstrašniji i najsramniji način uvrijedio srpski narod i Republiku Srpsku poredeći podršku koju Milorad Dodik ima u srpskom narodu sa podrškom koju je Hitler imao u nacističkoj Njemačkoj.

- Ako je i od Mladena Bosića, jednog od najvećih političkih gubitnika, previše je. Riječ je o klasičnom govoru mržnje prema novoizabranom predsjedniku Republike Srpske i nezapamćenoj uvredi koja je u programu jedne sarajevske televizije izrečena prema Miloradu Dodiku i srpskom narodu u Republici Srpskoj - rekao je Košarac.

On je u izjavi za Srnu naglasio da je srpski narod u Republici Srpskoj na proteklim izborima još jednom nagradio napore Milorada Dodika, Željke Cvijanović i SNSD-a da sačuvaju ustavnu poziciju Republike Srpske i zaštite prava i slobode srpskog naroda, te kaznio izdajničko i podaničko ponašanje SDS-a i PDP-a.

- Mladen Bosić, koji je cijelu deceniju proveo na čelu SDS-a, rodonačelnik je izdajničke i podaničke politike te partije, što je srpski narod prepoznao na svakim izborima od 2006. godine do danas. Sa Bosićem i Mirkom Šarovićem na čelu, SDS nikada nije iznio nikakav ozbiljan politički stav o bilo kom važnom i teškom pitanju s kojim je srpski narod bio suočen u protekle dvije decenije. Zato SDS gubi izbore i zato se poslije svakih izbora osipa - poručio je Košarac.

On je upozorio na to da srpski narod u Republici Srpskoj veoma dobro prepoznaje opasnost u političkom djelovanju opozicionih partija, posebno u Sarajevu.

- Ne možete očekivati podršku ako prostor u sarajevskim medijima koristite kako biste se dodvoravali bošnjačkim političarima i strancima, sipajući uvrede i šireći mržnju prema srpskom narodu i Republici Srpskoj. S takvim političkim i medijskim zlodjelima mora se prestati ili se to mora krivično sankcionisati. Uvjeren sam da će u tom pravcu ići i zakonska rješenja koja će kreirati i usvojiti Vlada i Narodna skupština Republike Srpske - zaključio je Košarac.

Član Predsjedništva SDS-a u ostavci Mladen Bosić juče je, u programu televizije N1, komentarišući izborne rezultata i ostavke predsjednika i članova Predsjedništva SDS-a, uporedio podršku koju je Milorad Dodik dobio od srpskog naroda u Republici Srpskoj sa podrškom koju je imao Hitler u nacističkoj Njemačkoj.

- To što neko dobije puno glasova ne znači da je dobar. Da ne spominjem Hitlera koji je imao podršku njemačkog naroda, kao drastičan primjer - rekao je Bosić. Voditelj emisije nije reagovao, niti se na bilo kakav način ogradio od ovakve izjave, koju su prenijeli i pojedini mediji u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana