Košarac: Marfi vodi direktnu kampanju protiv Srpske

Agencije
Košarac: Marfi vodi direktnu kampanju protiv Srpske

Ambasador SAD u BiH Majkl Marfi vodi direktnu kampanju protiv Republike Srpske, čiji je cilj njena finansijska blokada i urušavanje ustavnog kapaciteta, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

- Njegova tobože briga za građane Srpske je sve drugo samo ne istinska, prijateljska i dobronamjerna. Ona je manipulativna, lažna i licemjerna. Ali, Marfiju treba da konačno bude jasno da su građani Srpske odavno prozreli njegove opasne i zle namjere - naglasio je Košarac.

Košarac dodaje, da sve što Marfi kaže ili uradi pod plaštom lažne brige za građane, zapravo je u funkciji ostvarivanja političkog učinka i razgradnje Dejtonskog sporazuma na štetu Republike Srpske.

- On vodi hibridni rat protiv naše otadžbine, a glavna meta mu je našom slobodnom i demokratskom voljom izabrani predsjednik Milorad Dodik. Narod Srpske je uz predsjednika Dodika! To će potvrditi i predstojeći lokalni izbori i svaki naredni. To je Marfiju najveći problem! Činjenica da građani stoje uz politiku predsjednika Dodika i institucija Srpske mrsi konce Marfijevim antiustavnim i antidejtonskim namjerama. Nikada nećemo dozvoliti tom kauboju da nam kroji kapu, pokorava nas i otima ono što su naši očevi stvarali! - objavio je Košarac na društvenoj mreži "Instagram".

On je poručio Marfiju da slobodno nastavi da finansira svoje sljedbenike, podaničke medije i NVO, kako to čine sve vrijeme, naglasivši da Republici Srpskoj takav novac ne treba.

- Jasno nam je da se Ambasada SAD u svom antisrpskom konceptu BiH svim silama trudi da blokira novac iz EU, koji je namijenjen svim građanima ove zemlje. To najbolje govori o njihovoj slabosti i strahu od drugih, jer su svjesni problema u SAD i samoj EU - zaključio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana