Košarac: Histerija u FBiH - dokaz da su srpski predstavnici u pravu

Srna
Košarac: Histerija u FBiH - dokaz da su srpski predstavnici u pravu

SARAJEVO - Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je nevjerovatna histerija u Federaciji BiH /FBiH/ zbog pisama koje su parlamentarci iz Srpske uputili američkom Kongresu i Evropskom parlamentu najbolji dokaz da su srpski predstavnici u pravu.

"Iz FBiH najavljuju da će i oni pisati na razne adrese. Trideset godina oni iznose neistine o Republici Srpskoj, manipulišu i izvrću činjenice. Moraju da prestanu da se ponašaju kao razmažena derišta! Neka konačno shvate - Republika Srpska se pita!", poručio je Košarac.

Košarac, koji je i zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara, istakao je da se federalne strukture moraju navići na to da će Republika Srpska i njeni predstavnici uvijek govoriti istinu i iznositi činjenice.

"Iskoristićemo svaku priliku i kontakt da međunarodnoj javnosti ukažemo na istinu. A što se tiče FBiH, ona mora naučiti da čuje i drugu stranu. Dosta je njihovog falsifikata!", naveo je Košarac na "Instagramu".

Predstavnici Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH uputili su pismo američkom Senatu i Kongresu u kojem su naveli da je BiH već dugo utočište radikalnih islamista i da nacionalističke politike najvećih bošnjačkih stranaka potvrđuju namjeru da u BiH vladaju bez Srba i Hrvata.

Predstavnici Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH uputili su pismo i poslanicima Evropskog parlamenta u kojem su ukazali da je Srpska uvjerena da BiH može uspjeti i postati prosperitetna članica EU nakon što se Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH vjerno sprovedu, uključujući poštovanje ustavnog uređenja BiH i obnovu demokratske samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana