Košarac: Helez slobodno može u Tužilaštvo svakog dana

Srna
Košarac: Helez slobodno može u Tužilaštvo svakog dana

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac poručio je Zukanu Helezu da slobodno, nakon svake sjednice Savjeta ministara, ide u Tužilaštvo i podnosi krivične prijave protiv srpskih ministara, ali da to neće promijeniti činjenicu da nijedan akt na zajedničkom nivou neće biti usvojen bez saglasnosti Republike Srpske.

-To se odnosi i na Ministarstvo odbrane BiH. Dakle, bez saglasnosti srpskog člana Predsjedništva BiH i institucija Srpske, nijedna Helezova tačka neće proći na Savjetu ministara, pa neka podnosi krivične prijave do mile volje! - naglasio je Košarac povodom Helezove izjave da će nakon svakog “obaranja” zakona od srpskih ministara u Savjetu ministara protiv njih podnositi krivične prijave.

Košarac je istakao da je politika srpskih ministara u Sarajevu politika institucija Republike Srpske i da to Helez konačno mora da shvati i nauči, a ako mu nije jasno, neka pročita 10 puta!

-Nema tog Heleza koji će nas disciplinovati da radimo po volji inih „heleza“ i njihovih zapadnih mentora. Naša disciplina je obaveza i odgovornost prema Republici Srpskoj. Nijedna odluka na štetu Srpske neće proći na Savjetu ministara - poručio je Košarac.

On je objavio na “Instagramu” da nema tih uličnih napada, prijetnji, upozorenja i ucjena koje će ih pokolebati da na zakonit i ustavan način zastupaju politiku Republike Srpske na nivou zajedničkih institucija.

-Nama je jasno da postoje strukture u FBiH koje, pod pritiskom američke i drugih zapadnih ambasada, žele da napuste partnerstvo. Jednako tako, mi smo mogli da biramo i drugog partnera iz FBiH, a ne „Trojku“ - rekao je Košarac.

On je mišljenja da u istoriji nije zapamćena praksa da jedan ministar u Savjetu ministara podnosi krivične prijave protiv svog zamjenika, dodavši da Helez i to radi.

-Očigledno je da stranci imaju matricu djelovanja i da su našli lokalnu mentalnu strukturu koja je spremna i na takve korake. No, to je njihov problem. Nas neće zastrašiti niti spriječiti u odbrani interesa Srpske i implementaciji njenih politika na zajedničkom nivou - naglasio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana