Košarac: Helez laže!

Srna
Košarac: Helez laže!

SARAJEVO - Srpski ministri u Savjetu ministara stoje iza odluke da 11. juli ne bude proglašen danom žalosti u BiH, a Zukan Helez danas u Srebrenici samo iznosi laži, izjavio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Košarac je istakao da je zgrožen lažima koje je Helez danas izrekao u Srebrenici o tome kako bi srpski ministri u Savjetu ministara "rado podržali proglašenje 11. jula danom žalosti u BiH, ali da to ne smiju uraditi".

"Glasali smo protiv toga da se 11. juli proglasi danom žalosti u BiH. Stojimo iza takve odluke i uvijek ćemo glasati na takav način. Nikoga se ne bojimo, niti imamo razloga za to. Mi smo politika Srpske u Savjetu ministara", napisao je Košarac na "Instagramu".

On je istakao da je Helez ovako monstruoznom laži prevazišao sam sebe. "Ne samo da je populista, nego i notorni lažov", naglasio je Košarac.

O čemu Helez priča, kakav strah, od koga i od čega, pita Košarac i poručuje ministru odbrane u Savjetu ministara da prestane da zamlaćuje javnost svojim glupostima i nebulozama.

"Nije mi jasno kako Helez nema stida i srama da bezočno laže i šalje ogavne poruke na današnji dan i sa mjesta gdje se obilježava stradanje naroda kojem pripada. To najbolje govori o njemu i njegovom odnosu spram ovog pitanja", rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, srpski ministri u Savjetu ministara su predstavnici politika Srpske u zajedničkim institucijama, dosljedno provode politiku predsjednika Republike Milorada Dodika i institucija Srpske na zajedničkom nivou, poštujući stavove i štiteći interese srpskog naroda i građana Srpske.

"Ponoviću, razumijemo i poštujemo bol porodica žrtava svih naroda. Srpska je za mir, stabilnost, međusobno uvažavanje i poštovanje. Neka Helez dobro pročita poruku predsjednika Dodika, koji je danas pozvao na dostojanstvo, mir, odgovornost i poštovanje", naglasio je Košarac.

On je dodao da mnogo toga Helez može naučiti iz Dodikovih riječi da odnos Srba prema ovom danu pokaže da su opredijeljeni za mir, stabilnost i bolju budućnost za sve ljude u Republici Srpskoj i BiH.

"Naša politika je istina! Vođeni istinom mi se ne bojimo. Naša politika je za Srpsku i srpske narod, ne protov bilo kojeg drugog naroda", zaključio je Košarac.

Helez je u Potočarima rekao da danas u BiH nije dan žalosti, da to što je predložio nije usvojeno, te je pitao kolege zašto to osporavaju, a oni su mu odgovorili "da bi to rado uradili, ali da ne smiju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana