Košarac: Bošnjački zvaničnici brutalno ruše dejtonsku strukturu BiH

Srna
Košarac: Bošnjački zvaničnici brutalno ruše dejtonsku strukturu BiH

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da bošnjački zvaničnici na krilima podrške pojedinih zapadnih ambasada brutalno ruše dejtonsku strukturu BiH dovodeći u pitanje njen opstanak.

Košarac je napomenuo da je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć pred Savjetom bezbjednosti UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela stavove politike Republike Srpske i njenog predsjednika Milorada Dodika, bazirane na poštovanju Dejtona i Ustava.

S druge strane, dodao je Košarac, salva neistina i manipulacija Kristijana Šmita ne zavređuje poseban komentar.

Prema njegovim riječima, stranac bez legitimiteta iznio je niz ličnih frustracija, okićen zastavama OHR-a kako bi međunarodnu javnost pokušao ubijediti da je visoki predstavnik.

Žalosno je, kaže, koliko se ta individua samoponižava, mučno za gledati i slušati.

-Ono što je posebno zabrinjavajuće je nadobudnost bošnjačkih zvaničnika, koji na krilima podrške pojedinih zapadnih ambasada, brutalno ruše dejtonsku strukturu BiH, dovodeći u pitanje opstanak ove zemlje - napisao je Košarac na "Instagramu".

On je naveo da u prilog tome najbolje svjedoči sve što je uradio šef Stalne misije BiH pri UN Zlatko Lagumdžija, unilateralno i bez saglasnosti Predsjedništva BiH.

Košarac je naglasio da je u vječitoj težnji da srpskom narodu i Srpskoj nanese štetu Lagumdžija dokazao spremnost da zgazi BiH, koja ne može preživjeti izvan dejtonskog okvira i bez ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

-Šta se drugo i moglo očekivati od Lagumdžije, koji je uvijek bio dopuna radikalnoj politici muslimana u BiH? Od ratnog kadra, Izetbegovićevog saradnika i člana njegove vlade? Nekada su žrtvovali mir za BiH. Danas su očigledno spremni da žrtvuju BiH - rekao je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana