Koromanu potvrđena oslobađajuća presuda

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO- Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo je drugostepenu presudu kojom je, kao neosnovana, odbijena žalba Tužilaštva BiH i Malku Koromanu potvrđena oslobađajuća presuda po optužnici za ratne zločine na području Pala.

Apelacino vijeće otpremilo 15. jula drugostepnu presudu kojom je odbijena kao neosnovana žalba Tužilaštva BiH i Koromanu potvrđena prvostepena presuda od januara kojom je oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti iz Krivičnog zakona BiH.

Na ovu presudu ne postoji mogućnost žalbe, saopšteno je danas iz Suda BiH.

Koromanov advokat Muhidin Kapo rekao je 19. jula Srni da je Apelaciono vijeće Suda BiH pravosnažno oslobodilo Malka Koromana optužbe za krivično djelo zločin protiv čovječnosti.

"U ovom predmetu odbijena je žalba Tužilaštva BiH na prvostepenu presudu Suda BiH kojom je Koroman u januaru oslobođen optužbi za nezakonito zatvaranje bošnjačkih civila u Stanici javne bezbjednosti i fiskulturnoj sali na Palama od aprila do septembra 1992. godine", rekao je Kapo.

Tada je predsjedavajuća Sudskog vijeća Mediha Pašić u obrazloženju oslobađajuće presude navela da nije uspostavljena uzročno-posljedična veza između Koromana kao načelnika i nezakonitog zatvaranja civila, kao ni da je omogućavao pripadnicima vojske da dovode civile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana