Konkurs za ''Kobre'': Evo ko se može prijaviti

Agencije
Konkurs za ''Kobre'': Evo ko se može prijaviti

BEOGRAD - Konkurs za prijem u elitne jedinice Vojske Srbije - Odred vojne policije specijalne namjene "Kobre" i 72. brigade za specijalne operacije, biće otvoren do 31. jula, a početna plata za one koji uspješno savladaju obuku je 1.882 evra.

Na konkurs se mogu prijaviti mladići i djevojke do 30 godina starosti, koji imaju državljanstvo Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Kandidati koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove konkursa, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procjene, zatim i na provjere fizičke sposobnosti.

Nakon ispunjavanja rigoroznih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma, kandidati će biti upućeni na selektivnu obuku, koja se sastoji iz više eliminacionih faza.

Najuspješniji će dobiti priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu u jednu od dvije pomenute specijalne jedinice, na određeno vrijeme, u trajanju od šest mjeseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Iz Ministarstva odbrane ističu da se na konkurse mogu prijaviti i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, s tim što će, prije upućivanja na selektivnu obuku, morati uspješno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Mjesto rada budućih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici Odreda Vojne policije specijalne namjene "Kobre" raditi u Beogradu.

Iz Ministarstva odbrane ističu da su dinamična i izazovna obuka, usavršavanje i rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem budućnost za one koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije.

Detaljne informacije o konkursu za prijem u specijalne jedinice su na OVOM linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana