Konaković: Prisluškivanja bilo, za više od 100 predmeta nema traga

Srna
Konaković: Prisluškivanja bilo, za više od 100 predmeta nema traga

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković rekao je danas da je u BiH vršeno prisluškivanje osoba i da za više od 100 predmeta nema traga.

Govoreći o tvrdnji da je u BiH nelegalno prisluškivano više od 100 političara, novinara i drugih ličnosti iz javnog i političkog života, Konaković je naveo da postoji dokument u kojem je zavedeno više od 500 procesa stavljanja pod nazdor određenih osoba, gdje za više od 100 predmeta nema traga.


"Ne znam sve detalje, ali znam da je tačno i spreman sam za svaki sud. Bilo bi lijepo da bude sudski proces da svi dobijemo priliku da predstavimo sve dokaze", rekao je Konaković na konferenciji za novinare.

Kada je riječ o prijedlogu zakona o Ustavnom sudu BiH, Konaković je naveo da su partneri u vlasti dogovorili da radna grupa za pravosuđe ovog mjeseca napiše taj prijedlog, ali da on neće pristati da strane sudije odmah odu.

"To su teške teme i volio bih da ih nemamo, da ti ljudi odu i da se samo mi dogovaramo, ali da se dogovaramo, a ne napadamo", rekao je Konaković.

Konaković je naveo da bi bio najsrećniji da u BiH ne postoji nijedan stranac ni u jednom dijelu sistema, ali smatra da određeni događaji u BiH jačaju poziciju stranog medijatora.

Govoreći o jučerašnjem sastanku predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, Konaković je istakao da nema ništa protiv da se sastaju izabrani zvaničnici koji delegiraju politike, ali da smatra bi državna služba trebala biti depolitizovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana