Konaković: Neupitna opredijeljenost jačanja regionalne saradnje

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković istakao je značaj koji bi pozitivna odluka Evropskog savjeta u martu imala za BiH, njene građane, budućnost, ali i za stvaranje boljeg okruženja, ekonomski razvoj i političku stabilnost.

Konaković je naglasio neupitnu opredijeljenost BiH za dalje jačanje regionalne saradnje i aktivnosti u svim inicijativama u regionu, smatrajući to nezaobilaznom potrebom, ali i vidom podrške integracionim procesima BiH koji je vode prema članstvu u EU.

On je naveo balkansku šestorku, Berlinski proces, EU strategiju za Dunavski region i sve ostale inicijative kao izuzetno značajne za dalji put BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

Konaković je razgovarao danas sa grupom ambasadora Austrije iz regiona i visokim zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova te zemlje, kao i direktorima, rukovodiocima ođeljenja zaduženih za Balkan, proširenje EU, politiku i bezbjednost.

On je sa gostima razgovarao o odnosima sa zemljama u regionu, aktivnostima na kojima političko vođstvo insistira kako bi se pozitivni rezultati i ostvarili, te o mogućnostima napredovanja u ostvarivanju ključnih prioriteta koji su postavljeni pred BiH, navedeno je u saopštenju.

Konaković je zahvalio Austriji za podršku i pomoć koju pruža BiH na bilateralnom i multilateralnom planu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana