Konaković: Imamo puno povjerenje u Nikšića

GS
Konaković: Imamo puno povjerenje u Nikšića

SARAJEVO - Predsjednik NiP-a i ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković komentarisao je za jučerašnji sastanak u Konjicu, na kojem su učestvovali SDP i HDZ kao stranke vladajuće koalicije u ovom entitetu.

Iako na sastanku nije bilo predstavnika NiP-a, Konaković za Kliks.ba kaže da ova stranka ima potpuno povjerenje u premijera Federacije BiH Nermina Nikšića.

- Naravno da bismo voljeli da su tu bili i predstavnici NiP-a i Naše stranke, ali mi vjerujemo da Nikšić može da predstavlja Trojku na adekvatan način, rekao je Konaković za naš portal.

Ova izjava je u kontrastu sa stavom Dragana Miokovića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, koji je u izjavi za Kliks.ba juče rekao da stvari koje dogovore SDP i HDZ neće ići na dnevni red tijela kojim predsjedava, bez dogovora između partnera u Trojci.

Što se tiče samih tema sastanka, Konaković ističe da ima nekoliko tema o kojima će razgovarati s Nikšićem, a tiču se jučerašnjeg sastanka u Konjicu.

- Tema broj jedan su fiskalni zakoni. To je najvažnija stvar koju moramo riješiti na nivou Federacije i na tome ćemo insistirati, kaže Konaković.

Ipak, nakon sastanka u Konjicu nije bilo priče o ovom setu zakona, koji je pomalo i zaboravljen, već o ključnim imenovanjima, poput direktora Federalne uprave policije i Upravnog odbora Federalne televizije. Konaković je izrazio jasan stav po ovim pitanjima.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana