Konaković i Zaracin razgovarali o evropskom putu BiH

Srna
Konaković i Zaracin razgovarali o evropskom putu BiH

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom Njemačke za zapadni Balkan Manuelom Zaracinom i istakao da BiH čvrsto ostaje na putu koji vodi prema EU, te da građani prije svega žele osjetiti pozitivne pomake.

Konaković je naveo da je Njemačka dokazani prijatelj i da BiH izuzetno cijeni napore koje Njemačka ulaže u ovu zemlju kroz investicijsku razvojnu pomoć, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

Konaković je ocijenio da su investicije ono što može paralelno sa političkim razvojem pokrenuti i svaki drugi razvoj i napredak.

On je istakao pozitivan značaj dejstva koji je na BiH ostvarilo dobijanje kandidatskog statusa, te paralelno s tim uspješno uspostavljanje nove političke klime u BiH, a sve je rezultiralo brzim formiranjem vlasti na nivou BiH.

Konaković se osvrnuo na potrebu što skorijeg formiranje vlasti na ostalim nivoima.

Zaracin se saglasio sa konstatacijom da je kandidatski status BiH inspiracija i Njemačkoj strani koja je itekako svjesna potencijala koje BiH posjeduje i da dolazi sa porukom da i u BiH, ali i u regionu zapadnog Balkana, Njemačka svakako želi uraditi ono što je za sve zemlje regiona najbolje.

Specijalni izaslanik je istakao kako je svjestan i političkog i ekonomskog trenutka, te da smatra kako je potrebno određeno vrijeme i pažljivo postupanje i još jednom potvrdio čvrstu opredjeljenost Vlade Njemačke za dijalogom i pomaganjem u traženju konstruktivno dobrih rješenja za BiH i cijeli region zapadnog Balkana, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana