Komšićev savjetnik podnio ostavku nakon objave fotografije sa ženom koja je u bjekstvu

Kliks
Komšićev savjetnik podnio ostavku nakon objave fotografije sa ženom koja je u bjekstvu

SARAJEVO - Muhamed Fazlagić Fazla saopštio je da podnosi ostavku na mjesto savjetnika hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, iako je već jutros Komšić potpisao rješenje o njegovoj smjeni.

Ova odluka dolazi nakon što je Fazlagić objavio fotografiju na kojoj se nalazi u društvu Lejle Fazlagić Pašić koja je već osam godina nedostupna pravosuđu u BiH, piše Kliks.

Fazlagić je, kaže, svjestan greške te je uputio poruku.

-To što je Lejla Fazlagić moja prva rodica, nije nikakvo opravdanje za moj nepromišljen potez. Moja greška nema nikakve veze sa Kabinetom člana Predsjedništva Željka Komšića. Moja greška je isključivo moja greška te sam stoga, iz moralnih razloga, odlučio podnijeti ostavku i zatražiti od gospodina Komšića da me razriješi. Kolegama iz kabineta, ali i cjelokupnoj javnosti u BiH se izvinjavam. Iz ove greške sam naučio mnogo, a nadam se da će ubuduće ostavke nakon ovakvih poteza postati praksa - napisao je Fazlagić.

Jutros je član Predsjedništva BiH smijenio savjetnika Muhameda Fazlagića Fazlu, a kako je navedeno u rješenju o smjeni odluka stupa na snagu danom donošenja.

Fazlagić je na Instagramu je objavio fotografiju sa Jadrana na kojoj pozira sa Lejlom Fazlagić Pašić, bivšom sutkinjom Opštinskog suda u Sarajevu koja je godinama u bjekstvu.

-I tako… #krvnijevoda Ne zaboravljamo djetinjstvo niti ruke koje su nas odgojile - napisao je Fazlagić u opisu fotografije na kojoj se nalazi sa osobom koja već osam godina bježi od zakona i koja je, prema optužnici i svjedočenjima, učestvovala u prevarama čime su oštećene brojne osobe u milionskim iznosima.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je prije više od osam godina počelo istraživati grupu osoba na čelu s Alijom Delimustafićem zbog sumnje na nezakonito prometovanje nekretninama.

Bivša sutkinja se, prema aktuelnoj optužnici, tereti da je koristila službeni položaj te donosila nezakonite presude na osnovu fiktivnih dokumenata i lažnih isprava. Navodi se da je tako omogućila sebi i bliskim ljudima iz optužnice da dođu u posjed ciljanih nekretnina na području Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana