Komšić: BiH nakon glasanja u GSUN izlazi jača

Tanjug
Komšić: BiH nakon glasanja u GSUN izlazi jača

SARAJEVO - Iako je rezolucija o Srebrenici u GS UN danas usvojena sa 87 glasova protiv i uzdržanih, a samo sa 84 glasa za, hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je u to tijelo izabran glasovima Bošnjaka, tvrdi da je na, kako kaže, jedan viišedecenijski proces stavljena tačka i da BiH iz svega izlazi jača.

"Ovim je na svjetskom nivou nakon pravnog konsenzusa koji je izražen kroz presude suda oformljenog od Ujedinjenih nacija, postignut i politički konsenzus po pitanju genocida koji je izvršen u BiH odnosno u Srebrenici. Mišljenje onih koji se nalaze izvan postignutog pravnog i političkog konsenzusa uopšte nije relevantno”, smatra Komšić.

Naveo je da je, kako kaže, "ovo prilika i za sve one koji imaju društvenu i političku odgovornost prema počinjenom genocidu u njihovo ime, da izgrade novi odnos prema toj činjenici, odnos koji bi bio na liniji onoga što je civilizovano, ako sebi žele dobro”.

Uvjeren je da BiH iz svega izlazi jača, uprkos, kako navodi, "nervozi i nesuvislom ponašanju dijela zvaničnika iz manjeg entiteta (Republike Srpske) koji u ovom istorijskom trenutku nisu naročito bitni ni za istoriju niti za bilo šta drugo, uprkos njihovim smiješnim najavama kataklizme".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana