Komemoracija u Sanskom Mostu: "Jedva je čekao penziju da sa unucima ide u lov"

Kliks
Komemoracija u Sanskom Mostu: "Jedva je čekao penziju da sa unucima ide u lov"

SANSKI MOST - U prepunom gradskom kinu u Sanskom Mostu održana je komemoracija ubijenom direktoru sanske gimnazije Nijazu Haliloviću, sekretarici Nisveti Kljunić i profesorici engleskog jezika Gordani Midžan.

Brojni prijatelji, poznanici i rodbina su došli na komemoraciju i rekli mnoge lijepe riječi o žrtvama monstruoznog trostrukog ubistva. Suze su se konstantno mogle vidjeti na licima prisutnih, a govornici su zbog gorčine u grlu teško govorili o svojim ubijenima.

Istaknuto je da ovaj zločin možda ima korijen u psihičkoj bolesti, ali da nema opravdanje te su naglasili koliko su žrtve bile važne za društvo.

Član porodice direktora Halilovića kazao je da je nepravedno što je u konačnici stradao na ovaj način, piše Kliks.

– On je dobrica koji je samo znao osmjehnuti se i pomoći… Pričao mi je da jedva čeka penziju da bude sa unucima i da ide u lov – rekao je on.

Direktor Mješovite srednje škole Sanski Most Asmir Džafić kazao je da su u velikoj boli zbog zločina koji se u školi odvio tako brzo: “Dok smo se okrenuli, njih troje više nije bilo”.

Sahrana sekretarici Nisveti Kljunić biće obavljena danas, nakon molitve, a direktoru i profesoru Nijazu Haliloviću, sutra u 13 sati nakon podne namaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana