Koljević: Skupština Srpske brani Dejton i teritorijalni integritet BiH

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Senator Republike Srpske Bogdana Koljević ocijenila je da Narodna Skupština Republike Srpske izričito brani slovo Dejtonskog sporazuma i afirmiše teritorijalni integritet BiH i prava dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Povodom zaključaka Narodne Skupštine o bezbednosnoj i političkoj situaciji u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku, Koljevićeva je rekla Srni da je Narodna skupština, kao najviše tijelo suvereniteta naroda Srpske, iskazala nedvosmislen stav odbrane prava i pravde i pozvala na kraj neokolonijalizma i neoimperijalizma u BiH.

Prema njenim riječima, Narodna skupština je ustala u ime slobode u srcu Evrope i svih njenih naroda.

“Štaviše, Srpska poziva na puno poštovanje međunarodnog prava i odbacuje kvazi-politiku selektivne primene sankcija koja pripada prošlom veku intervencionizma”, rekla je Koljevićeva.

U isti mah, dodala je, Srpska upozorava i na moguće nove akte terorizma mimo Savjeta bezbjednosti UN i poziva na poštovanje fundamentalnih svjetskih vrijednosti.

Za Vaskršnji sabor Srbije i Srpske, Koljevićeva je navela da je to izuzetna prilika da se ne samo potvrdi svesrpsko jedinstvo, već i da se afirmišu principi za sinhronizovano pravno i političko đelovanje Srpske i Srbije.

“Jedino takva politika ima uporište u srpskom narodu sa obe strane Drine, reke koja nas iz dana u dan sve više spaja”, navela je Koljevićeva, koja je i član Parlamentarnog foruma Republika Srbija – Republika Srpska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana