Kojić: Podnošenje krivične prijave protiv Rankića- autogol tužilaštva

Srna
Foto: Arhiva

ISTOČNO SARAJEVO- Podnošenje krivične prijave protiv načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića je autogol Tužilaštva Republike Srpske, koje bi trebalo da se bavi onima koji su ubijali srpsku nejač u Podrinju, izjavio je Srni predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Branimir Kojić.

On je rekao da fotografije ubijene srpske djece, civila i vojnika u proteklom ratu, zbog čijeg je postavljanja republičko tužilaštvo podnijelo krivičnu prijavu protiv Rankića, treba da budu izložene cijele godine, da bi ih vidjeli svi koji su učestvovali u razbijanju Jugoslavije, a "koji sada pomažu Bošnjacima kako bi amnestirali svoju ulogu u prethodnom ratu".

"Do kada će se sve završavati samo na istragama, dok se zlikovci šetaju slobodno?", upitao je Kojić.

On je rekao da Tužilaštvo nema osnova da krivično goni Rankića.

"Svaki slobodoumni Srbin misli isto, a to je očigledno kažnjivo", naglasio je Kojić.

On je dodao da je to direktan udar na Republiku Srpsku.

"Znamo svi da je Narodna skupština Republike Srpske donijela odluku o kažnjavanju onih koji Srpsku pogrdno nazivaju", rekao je Kojić i naglasio da bi Tužilaštvo trebalo da se bavi Memorijalnim centrom Srebrenica koji je objavio izvještaj o negiranju genocida.

Tužilaštvo Republike Srpske podnijelo je krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića koji je uoči obilježavanja godišnjice zločina u Srebrenici odobrio postavljanje fotografije stradalih Srba u posljednjem ratu u BiH duž puta ka Potočarima.

"Na moju adresu stigla je krivična prijava od Tužilaštva Republike Srpske kao osumnjičenom za počinjeno krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, a u vezi sa postavljanjem fotografija ubijene srpske dece, civila i vojnika tokom rata 1992-1995, duž regionalnog puta Bratunac-Potočari", napisao je Rankić na svojoj "Fejsbuk" stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana