Kojić: Za mir i suživot moraju se isto tretirati sve žrtve

Srna
Kojić: Za mir i suživot moraju se isto tretirati sve žrtve

ISTOČNO SARAJEVO - Na sastanku predstavnika porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila sa ambasadorom Rusije u BiH Igorom Kalabuhovom zaključeno je da svi u BiH, kako politički faktori, tako i organizacije, moraju težiti jednom cilju - istini, kao i da sve žrtve proteklog rata moraju biti isto tretirane.

Kalabuhova su danas o procesu traženja nestalih i problemima sa kojima se suočavaju porodice srpskih žrtava upoznali predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca Branimir Kojić i predsjednik Odbora porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske Jovana Zekić.

Kojić je u izjavi Srni istakao da oni koji žele mir i suživot u BiH moraju tretirati isto sve žrtve.

On je naveo da je Kalabuhov potvrdio stav Ruske Federacije da oni žele mir u BiH i ponovio da je bol svake majke isti i da niko ne smije razdvajati bilo čije žrtve.

Kojić je zahvalio Kalabuhovu za priliku da se sastane sa njim, te ponovo zahvalio za ruski veto na rezoluciju o Srebrenici u Savjetu bezbednosti UN.

"Hvala Rusiji na svemu što čini kako bi stanje u BiH bilo normalizovano, ali posebna zahvalnost za to što poštuju srpske žrtve i što se ruski ambasador svake godine pojavi na pomenima za ubijene Srbe širom BiH", istakao je Kojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana