Kojić za "Glas": Sud BiH oslabađa sve koji su ubijali srpsku nejač

Marijana Miljić Bjelovuk
Kojić za "Glas": Sud BiH oslabađa sve koji su ubijali srpsku nejač

BANjALUKA - Sud BiH oslobodiće svakog ko je ubijao srpsku djecu, a to je još jednom ovjereno i sa potvrđivanjem oslobađajuće presude za ratne zločine Ramizu Drekoviću, rekao je „Glasu Srpske“ predsjedni Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Naglasio je da Sud BiH nastavlja da radi po staroj, ustaljenoj praksi.

- Ubijanje Srba u ovako nakaradnoj BiH je dozvoljeno i nikada niko, nažalost, neće odgovarati za ta ubistva. Ovakav Sud BiH ne treba nikakvoj državi, pa ni ovakvoj nakaradnoj BiH. Ova zemlja nema budućnost sve dok ima ovakvo nakaradno sudstvo – kazao je Kojić.

Ubistvo ljudi, a posebno maloljetnika, pred svakim normalnim sudom, naglasio je Kojić, je kažnjivo, osim pred Sudom BiH.

Nuždić za "Glas": Sud BiH nagradio Drekovića za ubistvo srpske djece

- Ta institucija je ništa drugo do vašarski cirkus. Tamo rade ljudi bez morala i karaktera. Oni ili nemaju znanje ili nemaju obraz. Ovo je katastrofa. Pitamo ih sada ko je ubijao Srbe, jer svi redom kojima je za to suđeno su oslobođeni -  poručio je Kojić.

On je pozvao srpske sudije da napuste sramni Sud BiH.

Podsjećamo, Apelaciono odjeljenje Suda BiH nakon održane sjednice vijeća 26. oktobra odbio je žalbu Tužilaštva BiH kao neosnovanu u slučaju Ramiza Drekovića, nekadašnjeg komandanta Četvrtog korpusa takozvane Armije BiH, te potvrdio oslobađajuću prvostepenu presudu kao pravosnažnu.

Dreković se teretio za ratni zločin na području Klinovika. U optužnici se navodilo da je Dreković za vrijeme ratnog stanja i oružanog sukoba u BiH, kao komandant 4. korpusa tzv. Armije BiH, postupao suprotno pravilima međunarodnog humanitarnog prava.

Optužnica je teretila Drekovića da je od 21. maja do 7. juna 1995. artiljerijskim jedinicama Četvrtog korpusa u mjestu Bjelimići (opština Konjic) naredio neselektivne napade na srpske civile u Kalinoviku.

Ramiz Dreković ostaje na slobodi, potvrđena oslobađajuća presuda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana