Kojić: U Tursku pobjegao i Fikret Prevljak

Srna
Bljesak Info/Fikret Prevljak, nalogodavac ubistva logoraša u Silosu Milana Krstića, pobjegao je u Tursku
Kojić: U Tursku pobjegao i Fikret Prevljak

ISTOČNO SARAJEVO - Fikret Prevljak, nalogodavac ubistva logoraša u Silosu Milana Krstića, pobjegao je u Tursku, rekao je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Kojić je izjavio da je Prevljak, koji je povezan sa SDA, nalogodavac Krstićevog ubistva 22. aprila 1993. godine. 

„Taj dan je Prevljak u prisustvu Vahida Alađuza, komandanta bezbjednosti 104. viteške motorizovane brigade naredio Feridu Deliću da likvidira Krstića, što je ovaj i učinio. Svima je poznato da je Prevljak bio general takozvane Armije BiH, ali i rođak Bakira Izatbegovića i visoki funkcioner SDA“, ukazao je Kojić. 

On smatra da se ništa ne dešava slučajno, baš kada se na Republiku Srpsku i cijeli srpski narod podigla hajka. 

„Plan SDA je da amnestira svoje funkcionere i sve one koji su ruke okaljali ubijajući Srbe, ali i postratnim kriminalom i baš ovih dana koristi žgužvuž i taj svoj plan sprovodi u djelo“, upozorio je Kojić. 

On je napomenuo da je nedopustivo prekrajanje istorije time što će SDA sav svoj ratni i poratni kadar sakriti u svoje vile kupljene od novca sumnjivog porijekla, uz pomoć saveznika sa Zapada i uz oružje zvano „sud BiH“. 

„Javno pitamo ko je sljedeći na putu za Tursku, (Atif) Dudaković, (Naser) Orić, (Šefik) Džaferović?“, upitao je Kojić povodom informacija da je (presuđeni ratni zločinac) Sakib Mahmuljin u vili Bakira Izetbegovića u Izmiru. 

Kojić je naveo da je Organizacija, kada se pojavila informacija da je Mahmuljin u Izetbegovićevoj vili u Izmiru, tražila hitnu istragu i skrenula pažnju da će i drugi koji su ubijali, naređivali likvidaciju Srba pobjeći, budući da je na jednom sastanku SDA svima njima sugerisano da bježe u Tursku i time spriječe eventualne optužnice. 

„Odgovor suda je bio negativan što je u javnosti prošlo skoro pa neprimjetno. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana