Kojić: Sve aktivnosti britanske i američke ambasade na štetu Srpske

Srna
Kojić: Sve aktivnosti britanske i američke ambasade na štetu Srpske

SARAJEVO - Sve aktivnosti britanske i američke ambasade u BiH su na štetu naroda koji žive u Republici Srpskoj, kao i institucija koje funkcionišu u skladu sa Ustavom Srpske i BiH, izjavio je Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Milorad Kojić.

Komentarišući najavu predsjednika Srpske Milorada Dodika o mogućnosti prekida kontakata sa američkim i britanskim diplomatama, Kojić je rekao da je ova mjera racionalna.

"Naravno da je normalno da određene odluke donosi Narodna skupština Republike Srpske kao najviši zakonodavni organ", naveo je Kojić.

On je podsjetio da bilo koji strani diplomata ili ambasador ukoliko prekrši Ustav države u kojoj se nalazi biva protjeran iz te zemlje, te da se sa njegovom državom prekidaju diplomatski odnosi.

"Ambasade SAD i Velike Britanije u kontinuitetu rade na kršenju Ustava i to na štetu Republike Srpske i naroda koji žive u njoj", rekao je Kojić.

Kojić je naveo da kontinuirani pritisci prema Republici Srpskoj, kao i podržavanje stavova koji su kontra Ustava BiH od američke i britanske ambasade su s ciljem oduzimanje imovine od Republike Srpske.

On je naveo da podaci da Federacija BiH /FBiH/ raspolaže određenom imovinom pokazuju da oni nesvjesno šalju poruku da je imovina vlasništvo entiteta, što je zagarantovano Ustavom BiH i ustavima entiteta.

"Ne postoji intencija bilo koga iz Republike Srpske da imovina u FBiH pripadne BiH, zato što to nije u skladu sa Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom", naglasio je Kojić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je na sastanku Savjeta koalicije koja vrši vlast u Srpskoj odlučeno da se sačini informacija i pristupi donošenju odluke u Narodnoj skupštini i Vladi o prestanku kontakata sa američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana