Kojić saslušan po prijavi Suljagića

SRNA
Kojić saslušan po prijavi Suljagića

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić izjavio je Srni da je u Policijskoj upravi Zvornik saslušan u svojstvu svjedoka po prijavi direktora Memorijalnog centra Potočari Emira Suljagića zbog izjave u medijima o smrti Suljagićevog oca, za kojeg je, kako je naveo, i sam Suljagić priznao da je poginuo mnogo prije jula 1995. godine.

"Nisam ja kriv što je dokazano, a i on je sam priznao da mu je otac poginuo mnogo prije jula 1995. godine, odnosno 24. decembra 1992. godine u Voljavici", rekao je Kojić i naveo da Suljagiću očigledno smeta svako ko se drzne da javno govori istinu koja njemu ne ide u prilog.

Kojić je rekao da se u prijavi navodi da je lažnim insinuacijama doveo u pitanje Suljagićev ugled.

"Pet sati sam proveo na saslušanju kako bih dao izjavu na ove optužbe", napomenuo je Kojić.

On je rekao da se u prijavi navodi i da se Suljagić osjeća nesigurno i ugroženo.

"Koliko mi je poznato on nikada nije imao problema od Srba i to treba tako i da ostane, ali mora da shvati da mi nećemo ćutati na sve laži koje nam se podmeću", poručio je Kojić.

Kojić je naglasio da Suljagić mora da razumije da je Srebrenica Republika Srpska i da on, kao i svi drugi građani, mora da poštuje slobodu govora i drugih ljudi, te da nije istina samo ono što on misli da jeste.

"Ova krivična prijava je samo uvod u ono što Suljagić i njemu slični planiraju, a to je hiperprodukcija krivičnih prijava za sve one koji ne budu ćutali ili ne budu pričali ono što oni žele", ocijenio je Kojić.

On je istakao da ne može Suljagić reći "da ga maltretira Dodikova policija".

Kojić je ocijenio da je očigledno da je Suljagić umislio da je nedodirljiv i je on taj koji će da sudi i presuđuje, što nije dobro za budućnost svih građana. /kraj/žd/ljlj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana