Kojić: Helez svjesno diže tenzije

Srna
Kojić: Helez svjesno diže tenzije

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić pozvao je ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da kaže čije su to snage u BiH, osim Eufora, spremne da osiguraju bezbjednost, odakle su došle i šta rade ovdje.

- Da li nam to Helez želi reći da su se mudžahedini vratili u BiH kako bi pobili one Srbe koje nisu stigli za vrijeme rata? Znamo da su oni bili produžena ruka takozvane armije BiH i da su bili aktivni kada je trebalo činiti monstruozne zločine, kada je trebalo kasapiti Srbe i srpsku nejač - rekao je Kojić.

On je ocijenio da Helez svjesno izaziva strah kod građana i svjesno podiže tenzije jer se očigledno najbolje snalazi u haosu, gunguli i u stanju straha kod građana.

Kojić je napomenuo da Helez priča o kampovima u Republici Srpskoj u kojoj mu se priviđaju instruktori iz Rusije, a valjda zna da je Ruska Federacija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i da na taj način udara po tom sporazumu kako bi nam poslao poruku da ga ne poštuje.

Koliko je BiH država bez budućnosti, smatra Kojić, pokazuje i činjenica da osoba poput Heleza obavlja jednu tako ozbiljnu funkciju kao što je ministar odbrane.

- Helez bi trebalo da odgovori dokle se stiglo sa sakncionisanjem odgovornih za dodjelu zahvalnice Oružanih snaga BiH Udruženju žSedme muslimanske viteške oslobodilačke brigadež iz Zenice, jer znamo kakva su zvjerstva počinili članovi te brigade, umjesto što priča gluposti i udara na Republiku Srpsku - istakao je Kojić.

Prema njegovim riječima, Helez na svaki način želi ličnu promociju, ali i da skrene pažnju na sebe, makar i glupostima.

Zukan je gostujući na N1 izjavio da u BiH imaju određene snage drugih država koje su, osim Eufora, dovoljne da obezbijede potpunu sigurnost i pomognu BiH da bude sigurna. "Mogu poručiti građanima zato što znam koga imamo, šta imamo u BiH da budu mirni i spokojni, da nema nikakvih problema", rekao je Helez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana