Kojić: Bošnjaci „maršom mira“ šire nacionalnu mržnju

SRNA
Kojić: Bošnjaci „maršom mira“ šire nacionalnu mržnju

ISTOČNO SARAJEVO - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić izjavio je da "marševi mira" Bošnjaka sa kojih se šalju ratnohuškačke poruke kojima se uznemirava javnost i uz pokliče pod kojima su ubijani Srbi šire nacionalnu mržnju i netrpeljivost, te se nada da će policija Srpske provesti istragu o takvom skupu u Kotor Varošu.

Komentarišući takozvane marševe mira koji su održani u Kotor Varošu i Bosanskoj Krupi, gdje su uniformisana lisa nosila ratne zastave takozvane Armije BiH i Palestinske uprave uz povike "Tekbir - Alahu ekber", Kojić je rekao da tu postoje elementi krivičnog djela, te izrazio nadu da policije Republike Srpske već sprovodi istragu o dešavanjima u Kotor Varošu.

"Ovdje ima elemenata krivičnog djela širenja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i treba biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv odgovornih da budu procesuirani, jer je to sigurno najbolji način prevencije potencijalnih sličnih događaja", rekao je Kojić.

On je istakao da takvi takozvani "marševi mira" ne mogu da doprinesu toleranciji, povjerenju i pomirenju u BiH.

"`Marš mira` je u stvari marš širenja nacionalne mržnje i netrepeljivosti, i to u Kotor Varošu gdje je većinsko srpsko stanovništvo, a mi iz Republike Srpske ne možemo da odemo u Sarajevo da obilježimo stradanje vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici", naveo je Kojić.

Prema njegovim riječima, od bošnjačkih udruženja u kontinuitetu dolaze poruke mržnje, dok takve poruke iz Republike Srpske ne dolaze nikada, iako se po pravilu Srpska optužuje za navodno rušenje BiH.

Takozvani marševi mira održani su u Kotor Varošu i Bosanskoj Krupi gdje su uniformisana lica nosila ratne zastave takozvane Armije BiH i Palestinske uprave. Među njima je bio i veći broj mladih i djece u maskirnim uniformama, zelenim beretkama i obilježjima zloglasne Armije BiH, koji su uzvikivali "Alahu ekber".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana