Kod poreskih inspektora pronađena veća količina novca i dokumentacija

GS
Kod poreskih inspektora pronađena veća količina novca i dokumentacija

BANjALUKA - U pretresu u okviru policijske akcije "Afrodita", tokom koje su uhapšena tri poreska inspektora, pronađena je i oduzeta veća količina novca, mobilni telefoni, poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske Igor Grahovac, Dragoslav Tubić i Snežana Dragičević Mitrović koji su uhapšeni juče u Banjaluci, sprovedeni su jutros u Republičko javno tužilaštvo.

Protiv ovih lica podnesen je izvještaj o učinjenim krivičnim djelima primanje mita i trgovina uticajem.
Poreska uprava Republike Srpske saopštila je juče da podržava sve aktivnosti policije i tužilaštva koje imaju za cilj suzbijanje korupcije i kriminala, te će po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o hapšenju tri inspektora biti odlučeno i o pokretanju disciplinskog postupka protiv njih.

Iz Poreske uprave su poručili da aktivno sarađuju sa MUP-om Republike Srpske u vezi sa hapšenjem tri inspektora Područnog centra Banjaluka.

- Aktivno sarađujemo sa MUP-om Srpske, a po nalogu Tužilaštva Srpske, te dostavljamo potrebne informacije u vezi rada pomenuta tri službenika, za koje se osnovano sumnja da su izvršili krivična djela - navodi se u saopštenju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana