Knežević: Pitali su nas da li dolazimo iz islamskog ili hrišćanskog dijela BiH

RTRS
Knežević: Pitali su nas da li dolazimo iz islamskog ili hrišćanskog dijela BiH

BANjALUKA - Na festivalu kulture i umjetnosti Istanbul - Bujukčekmeče u Turskoj organizator je zabranio isticanje zastave Republike Srpske, pored zastave BiH, a direktor Ansamblq narodnih igara i pjesama (ANIP) “Veselin Masleša” iz Banjaluke Nemanja Knežević kaže da im se ovako nešto nikada ranije nije dogodilo i da je nedopustivo.

On je, kaže, iz protesta napustio defile, dok su folkloraši nastavili šetnju ali bez pjesme i igre.

U izjavi za RTRS je naveo da je festival u Turskoj jedan od najboljih na svijetu, da su oni nastupali na brojnim događajima i da je ovakav propust nedopustiv.

-Prilikom dolaska na festival pojedini iz organizacije pitali su iz kojeg dijela BiH dolazimo, islamskog ili hrišćanskog. Mi smo pojasnili da dolazimo iz Republike Srpske. Mislim da je tu negdje bio korijen ovog problema pa su nas spriječili da koristimo našu zastavu uz zastavu BiH - naveo je Knežević.

Dodao je da se organizatori uopšte nisu potrudili da objasne zašto zabranjuju zastavu Republike Srpske, dok je, kaže, istovremeno bila istaknuta zastava tzv. Kosova.

-ij smo da se bez problema ističe zastava tzv. Kosova, a da odatle nije ni bilo predstavnika. Neko od turskih članova je nosio tu zastavu - naveo je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana