Knežević odbio iz pritvora svjedočiti protiv Đukanovića

Srna
Foto: Info4s.net

PODGORICA - Biznismen Duško Knežević odbio je, dok je u pritvoru, da svjedoči o slučajevima “Ničija kuća” i “Prvi milion” protiv bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saopštili su njegovi advokati, koji su ga posjetili danas u pritvoru u Spužu.

Knežević je juče saslušan u Višem sudu u Podgorici, a advokat Marko Ivanović rekao je da ga je tužiteljka Tanja Čolan Deletić obavijestila da je tu u svojstvu građanina i da treba da odgovori na pitanja u vezi sa slučajevima “koji su još u fazi izviđaja”.

Riječ je o aferama nazvanim “Ničija kuća” i “Prvi milion”, te povezanosti Đukanovića sa kastodi računom.

“Knežević je odbio da se izjašnjava o tim predmetima i rekao tužiteljki isto što je nedavno rekao medijima, da neće odgovarati na pitanja dok je u zatvoru u Spužu, a posebno ne kao svjedok protiv drugih lica”, rekao je Ivanović.

On je dodao da Knežević “ne želi da ponovo bude iskorišćen i zloupotrijebljen, kao što je već bio politički iskorišćen za borbu protiv Mila Đukanovića i rušenje njegovog režima”.

Ivanović je naveo da će se Knežević voditi samo svojim interesima u vezi sa zaštitom uništene i vraćanjem oduzete imovine, arbitraže i interesom više od hiljadu ljudi iz “Atlas grupe” koji su ostali bez posla, “tako da više kod njega ne postoji žzavičajni romantizamž”.

Advokat Dražen Medojević je sugerisao da Knežević mora imati čvrste garancije u vezi sa svojom bezbjednosti i uslove za ukidanje pritvora, kao i mogućnost obavljanja poslovnih aktivnosti koje se tiču Univerziteta, svoje poslovne grupacije i imovine, te garancije da će mu se omogućiti aktivno učešće u potencijalnom arbitražnom postupku.

Advokati smatraju da je “to način koji bi išao u pravcu stvaranja preduslova za pravo rješenje u konkretnom slučaju”.

Knežević je osumnjičen za zloupotrebu položaja i ovlaštenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne grupe i pranje novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana