Klokić: Promovisati ekonomske potencijale u inostranstvu

Srna
Klokić: Promovisati ekonomske potencijale u inostranstvu

BANjALUKA- Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je danas da će od predstavništava Srpske u inostranstvu, prije svih u Austriji i Njemačkoj, biti zatraženo da organizuju događaje na kojima bi bili promovisani ekonomski potencijali Srpske u inostranstvu.

Klokić je rekao novinarima u Banjaluci da se očekuje da predstavništava kod kojih su uočeni određeni nedostaci to vrlo brzo otklone, dodajući da je uglavnom riječ o tome da se na vrijeme dostavljaju mjesečni izvještaji.

On je podsjetio da je u skladu sa odlukom Vlade Srpske imenovana radna grupa koja je sprovela reviziju rada predstavništava, na osnovu čega su doneseni zaključci da se uočeni nedostaci u procedurama u njihovom radu otklone.

Klokić je podsjetio da Republika Srpska već duže ostvaruje saradnju sa konsultantskim, a ne lobističkim kućama u inostranstvu koje pružaju podršku u smislu poštivanja međunarodnog prava i zaštitu ustavno-pravne pozicije Srpske na međunarodnom nivou.

Prema njegovim riječima, ta saradnja se ogleda i kroz redovno podnošenje polugodišnjih izvještaja Vlade Srpske Savjetu bezbjednosti UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana