Kinezi zainteresovani za proizvode iz Srpske

GS
Kinezi zainteresovani za proizvode iz Srpske

BANjALUKA - Drugi dan zvanične posjete NR Kini obilježili su sastanci, razgovori i stvaranje konekcija od kojih bi Republika Srpska mogla imati značajnu korist.

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić je zajedno sa ministrom trgovine i turizma Denisom Šulićem razgovarao sa predstavnicima kompanije Shanghai Oujian Network Development Group Corporation koji su zainteresovani za uvoz proizvoda iz Republike Srpske u Kinu, a posebno interesovanje su pokazali za mesne i mliječne proizvode. Drago nam je vidjeti da gdje god dođemo, tu su i prilike za rast i razvoj međusobne saradnje.

Mnoge kompanije iz Kine, zainteresovane su za otvaranje svojih pogona u Republici Srpskoj, što bi automatski značilo i otvaranje novih radnih mjesta, zbog čega je ova posjeta Kini posebno bitna. Jedna od tih kompanija je i Investment company for electric motocycles enterprise sa čijim predstavnicima je razgovarao ministar Zlatan Klokić, zajedno sa ambasadorom BiH u Kini Sinišom Berjano, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije međunarodne saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana