Kineska televizija emitovala prilog o bolnici u Doboju (VIDEO)

GS
Foto: Printskrin

BANjALUKA- Kineska Centralna Televizija /CCTV/, najuticajniji medij u Kini, emitovala je prilog o svečanom otvaranju nove bolnice u Doboju koju je gradio "Sinofarm" iz ove zemlje, a riječ je o prvom projektu takve vrste koji realizuje jedna kompanija iz Kine u Evropi.

Prilog je emitovan u informativnoj emisiji na 13. kanalu, a počeo je obraćanjem predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o značaju saradnje Srpske i Kine, kao i inicijativi "Pojas i put" predsjednika Si Đinpinga.

"Kada smo razumjeli o čemu se radi mi nismo oklijevali da pokušamo da animiramo kineske kompanije da sa nama sarađuju", rekao je Dodik u izjavi.

Prilog možete pogledati na ovom linku.

Kineska Centralna Televizija nacionalni je servis Kine, i najuticajniji medij jer prema pojedinim istraživanjima svakodnevno u zemlji program ove televizije prati preko 500 miliona ljudi.

Kineska Centralna Televizija program emituje na preko 20 domaćih kanala, ali i na 6 kanala različitog sadržaja na engleskom, ruskom, arapskom, francuskom i španskom jeziku.

Takođe, ova Televizija emituje program i na 20 drugih kanala koji se plaćaju na zahtjev.

Novoizgrađena bolnica u Doboju prvi je zdravstveni projekat kojeg je jedna kineska kompanija izgradila u Evropi, a vrijedan je 104 miliona KM.

Kada je riječ o bolnici u Doboju, projektovana je da dugoročno opslužuje 330.000 stanovnika dobojske regije i okoline, te odgovori izazovima savremene medicine.

Objekat je opremljen najsavremenijom medicinskom tehnologijom i pruža kapacitet od 450 bolesničkih kreveta, uključujući specijalizovane jedinice intenzivne i poluintenzivne njege.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana