Kineska kompanija preseljava u Banjaluku, zbog velikih potencijala Srpske

Srna
Kineska kompanija preseljava u Banjaluku, zbog velikih potencijala Srpske

BANJALUKA - Evropsko predstavništvo “Kineske željezničke inženjerske korporacije” ( China Railway Engineering Corporation ) preseliće iz Varšave u Banjaluku jer Republika Srpska ima velike potencijale, rekli su danas kineski predstavnici.

Điang Dž, predsjednik “Kineske prekomorske inženjerske grupe” (China Overseas Engineering Group), koja je u sastavu kineskih željeznica i njihova predstavnica za međunarodne poslove, rekao je da je najvažniji razlog preseljenja kompanije činjenica da Republika Srpska ima velike potencijale, kao i mnoge poslovne prilike za tu kompaniju.

“Naša grupacija je poznata građevinska kompanija koja se nalazi na 34. mjestu od 500 najpoznatijih građevinskih kompanija u svijetu”, rekao je Điang novinarima u Banjaluci nakon što je potpisan ugovor o izgradnji 17 kilometara dionice auto-puta Brčko-Bijeljina, ukupne vrijednosti 346.955.000 KM.

Điang je rekao da je ta kompanija odlučna da zaživi i da se integriše na tržišu Republike Srpske.

On je kao razloge preseljenja naveo i veliku podršku Vlade Republike Srpske, kao i uzajamno prijateljstvo.

“Naša kompanija aktivno će da ispunjava korporativne društvene odgovornosti, te će svojom snagom doprinijeti privrednom i društvenom razvoju Republike Srpske, kao i prijateljstvu između naroda Narodne Republike Kine i Republike Srpske”, istakao je Điang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana