Keleman: Očekujemo pomoć predsjednika Srpske

SRNA
Keleman: Očekujemo pomoć predsjednika Srpske

BANjALUKA - Predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Banjaluka Bojan Keleman rekao je Srni da se i dalje traži 51 nestalo lice rođeno u gradu na Vrbasu, te da na tom planu očekuju i pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Keleman je naveo da je riječ o osobama koje su u proteklom ratu nestale na teritoriji BiH i Republike Srpske tokom ratnih dešavanja.

"Cilj je da se nešto pokrene sa mrtve tačke u traženju nestalih jer nismo zadovoljni radom na tom planu kada je riječ o institucijama na nivou BiH. Zato tražimo podršku predsjednika Dodika u smislu da se osnuje posebna ustanova koja će se baviti traženjem nestalih", istakao je Keleman.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac rekla je Srni da proces traženja nestalih treba konačno otkočiti.

Ona je na sastanku sa porodicama nestalih boraca i civila koji žive na području Banjaluke istakla da ova organizacija očekuje svesrdnu pomoć institucija i vlasti Srpske u traženju ukupno 1.636 nestalih osoba. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana