Katica o incidentu u Sarajevu: Utvrđujemo da li napravljena adekvatna bezbjednosna procjena

Tanjug
Katica o incidentu u Sarajevu: Utvrđujemo da li napravljena adekvatna bezbjednosna procjena

SARAJEVO - Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je danas, govoreći o incidentu koji se u subotu desio na Ilidži, kada je ranjen jedan roditelj iz Srbije, čije dijete je učestvovalo na fudbalskom turniru, da tek treba utvrditi da li je uoči incidenta bila napravljena adekvatna bezbjednosna procjena.

Skup je, prema njegovim informacijama, bio prijavljen policiji, ali nije bilo fiksnog obezbjeđenja.

- Skup je, koliko znam, bio prijavljen policiji, kao takav je i tretiran. Treba ispitati da li se radilo o adekvatnoj sigurnosnoj procjeni i da li je adekvatno reagovano. Komesar je još juče formirao takozvanu unutrašnju inspekciju, odnosno kontrolu koja će provjeriti sve moguće činjenice. Siguran sam da će analiza ponuditi podlogu da se ubuduće radi mnogo bolje, danas ću dobiti pismenu informaciju od komesara sa svim relevantnim činjenicama - rekao je Katica za sarajevsku N1 TV.

Siguran je, kaže, da treba prilagoditi buduće bezbjednosne procjene i postupanje policije na ovakvim događajima.

-Čuo sam da u ovom slučaju nije bilo fiksnog obezbjeđenja od policije, nego od organizatora i zaštitne agencije - rekao je Katica.

Katica je, zajedno sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić, i ministrom kulture i sporta KS Samirom Avdićem obišao povrijeđenog roditelja.

-To su jako razumni ljudi, razumiju da je ovo incidentna i izolovana situacija. Bio je pribran i izgledao normalno - naveo je Katica.

Zbog ovog incidenta, uhapšeno je 10 osoba, a Katica pojašnjava da se od deset privedenih – njih osam tretiraju kao direktni izvršioci, a dvoje kao pomagači.

Uhapšeni su sinoć predati nadležnom kantonalnom tužiocu koji ima 24 sata da odluči šta dalje. Katica vjeruje da se može očekivati osuđujuća presuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana