Kamala Heris odbacila Trampovu ponudu za debatu na "Foks njuzu"

Tanjug
Foto: Agencije

VAŠINGTON- Američki potpredsjednik Kamala Heris i njen izborni štab odbacili su poziv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa da u septembru učestvuje u televizijskoj debati na "Foks njuzu".

Herisova insistira da se Tramp drži ranije dogovorenog nastupa na "Ej-Bi-Si njuzu".

Tramp je juče na svojoj platformi "Socijalna istina" prihvatio prijedlog "Foks" televizije da se debata sa Herisovom održi 4. septembra u Pensilvaniji.

Iz izbornog štaba Herisove danas je saopšteno da se "Tramp uplašio i pokušava da se izvuče iz debate na koju je već pristao"

"On mora da prestane da se poigrava i da se pojavi na debati na koju se već obavezao", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će Herisova biti tamo kako bi se obratila publici u takozvanom prajm-tajmu. "Spremni smo da razmotrimo i druge debate nakon one na koju su obje strane već ranije pristale", navodi se u saopštenju.

"Foks njuz" se generalno vidi kao naklonjeniji Trampu, a Ej-Bi-Si Herisovoj.

 

Tramp je trebao da učestvuje u debati sa Džozefom Bajdenom na kanalu "Ej-Bi-Si njuz" 10. septembra, prije nego što je Bajden suspendovao svoju kampanju za reizbor i podržao Herisovu da se kandiduje na njegovo mjesto krajem prošlog mjeseca.

 

Tramp je učestvovao u debati sa Bajdenom u junu u Atlanti u Džordžiji, koji je vodila stanica Si-En-En. Bajden je djelovao slabo tokom debate i izgubio je tok misli u više navrata, a njegov slab nastup izazvao je krizu unutar Demokratske stranke, koja je na kraju dovela do povlačenja Bajdena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana