Kada će biti imenovan novi direktor SIPA

Marijana Miljić Bjelovuk
Kada će biti imenovan novi direktor SIPA

BANjALUKA - Prijedlog ministra bezbjednosti BiH Nenada Nešića da se za prvog čovjeka Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) imenuje trećeplasirani sa konkursa za izbor direktora te bezbjednosne agencije Slobodan Radinković više od mjesec dana ne razmatra Savjet ministara, a kako sada stvari stoje to pitanje naći će se na prvoj narednoj sjednici lidera političkih partija koje čine vlast na nivou zemlje.

Nešić je još 12. septembra uputio ka Savjetu ministara prijedlog da Radinković bude imenovan za direktora SIPA i ta tačka nije se našla ni na jednoj održanoj sjednici Savjeta ministara, a nije ni na zasjedanju ministara koje je najavljeno za danas u Sarajevu.

- Ništa se ne dešava o tom pitanju. Prijedlog stoji. Šta će biti vidjećemo narednih dana i to nakon što se obave političke konsultacije. Dakle jedna od tema prve naredne sjednice lidera stranaka koje čine vlast na nivou BiH biće i to pitanje - kazao je “Glasu” Nešić. 

Naveo je da je prijedlog za imenovanje Radinkovića usaglašen od strane srpskih ministara u Savjetu ministara, a da on nema zeleno svjetlo od strane hrvatskih i bošnjačkih ministara u Sarajevu.  

Na pitanja da li će biti blokirana sva imenovanja u Savjetu ministara dok ne bude postavljen direktor SIPA, kako je i najavio, Nešić naglašava da će se srpski predstavnici isključivo voditi interesima Republike Srpske.

Sastanak lidera stranaka koje čine vlast na nivou BiH, a koji je bio zakazan za juče, odgođen je zbog sahrane žrtava katastrofalnih poplava u Jablanici, a novo zasjedanje predsjednika SNSD-a, HDZ-a i stranaka “trojke” najavljeno je za ponedjeljak u Sarajevu. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana