Jovica Radulović novi predsjednik Glavnog odbora SDS-a

SRNA
Jovica Radulović novi predsjednik Glavnog odbora SDS-a

BANjALUKA - Jovica Radulović izabran je danas na konstitutivnoj sjednici u Banjaluci za predsjednika Glavnog odbora SDS-a.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević naveo je da su izabrana i tri potpredsjednika stranke - Maja Stojić Dragojević, Želimir Nešković i Ognjen Bodiroga.

"Slijedi nam izbor još osam članova Predsjedništva stranka, kao i izbor predsjednika Aktiva žena i Aktiva mladih", rekao je Miličević novinarima.

On je napomenuo da će u narednom periodu fokus stranačkih organa biti pripreme za lokalne izbore koji će biti održani naredne godine.

Miličević je naveo da je Glavni odbor SDS-a uputio snažnu podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiiji koji trpi teror nelegitimnih struktura u toj zemlji.

On je rekao da je to jedan od zaključaka koji su doneseni na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora stranke, te pozvao međunarodnu zajednicu da poštuje rezoluciju 1244 i međunarodne sporazume, kao i da preostale Srbe na Kosovu zaštiti od pogroma i terora.

Miličević je dodao da je na sjednici razmatrana i tema državne imovine, kao i inicijativa članova Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željka Komšića da Predsjedništvo usvoji zakon o državnoj imovini.

"Glavni odbor SDS-a ističe da, prema Ustavu BiH, Predsjedništvo nema nadležnost da predlaže zakone kojima se uređuju oblikacioni odnosi, zbog čega je njihova inicijativa do sada nezabilježen udar na Ustav BiH i generator nove krize", rekao je Miličević.

On je pozvao poslanike i delegate SDS-a da nastave poštovati stavove Narodne skupštine Republike Srpske koji se odnose na zaštitu ustavnog položaja Srpske, njene imovine i nelegitimnosti Kristijana Šmita.

Miličević je rekao da je Glavni odbor stranke pozvao predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića da prestane kršiti poslovnik i sprečavati da se na dnevnom redu nađe Zakon o Ustavnom sudu BiH, koji je predložio SDS. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana