Jovanović: Usvojiti rezoluciju kojom se odbacuje perfidna laž o genocidu

Srna
Jovanović: Usvojiti rezoluciju kojom se odbacuje perfidna laž o genocidu

BEOGRAD - Novi DSS smatra da bi od najvećeg značaja bilo da skupštine Srbije i Republike Srpske usvoje rezolucije kojom bi zajednički i u potpunosti odbacili perfidnu i brutalnu laž o takozvanom genocidu u Srebrenici.

Lider ove stranke Miloš Jovanović ocijenio je da je usvajanje sramne rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN pokušaj da se laž pretvori u istinu i time ponizi srpski narod, ugrozi opstanak Srpske i potvrdi zapadno viđenje jugoslovenske krize po kome su Srbi najveći krivci za rat.

"Vrhunac je licemerja da su njeni predlagači, kao i neki od kosponzora, odgovorni za smrt miliona ljudi i za neke od najvećih zločina u istoriji čovečanstva", naveo je Jovanović.

Zato je, naveo je on, važno podsjetiti i nikada ne zaboraviti da su ratovi iz devedesetih godina prošlog vijeka nametnuti srpskom narodu i da su Srbi najveće žrtve tih ratova i jedini narod koji je na ovim prostorima bio žrtva genocida.

Podjednako je, kaže Jovanović, važno stalno insistirati i na jedinoj istinitoj činjenici da u Srebrenici nije počinjen zločin genocida.

Generalna skupština UN usvojila je danas rezoluciju o Srebrenici glasovima manje od polovine članica UN. Za rezoluciju su glasale 84 zemlje, protiv je bilo 19, a 68 uzdržano od 193 članice UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana