Jezero domaćin krsne slave VRS

GS
Jezero domaćin krsne slave VRS

JEZERO - Uz blagoslov episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija, opština Jezero ima čast da ove godine bude domaćin krsne slave Vojske Republike Srpske, 3. pješadijskog ( Republika Srpska) puka, Vidovdana, koja je ujedno i krsna slava parohije jezerske.

-Vidovdan je značajan praznik za Srbe, na taj su se dešavali mnogi bitni događaji  - rekla je načelnica opštine Jezero Snežana Ružičić  RTRS.

Dodala je da je velika čast za opštinu Jezero i privilegija za jednu malu opštinu da bude organizator i domaćin ovako značajnog događaja.

-Pored što je krasna slava Vojske Republike Srpske, Vidovdan je i slava našeg Hrama Kneza Lazara - naglasila je Ružičić.

Svečanost započinje Svetom Arhijerejskom Liturgijom u hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara, u 9.30 časova, a služiće je episkop bihaćko-petrovački, Sergije.

Ružičić je istakla da očekuju veliki broj gostiju predstavnika društvenog života Republike Srpske.

- Očekujemo i dolazak predsjednika Milorada Dodika, zamjenika ministra odbrane Aleksandra Goganovića kao i predstavnika Oružanih snaga, predstavnika boračkih organizacija, kao i stanovnika Jezera i drugih opština - rekla je Ružičić.

Naglasila je da je Vidovdan veliki dan za parohijane opštine Jezera i pozvala sve zainteresovane da prisustvuju liturgiji, nakon čega je pripremljen i svečani ručak.

Večeras, uoči Vidovdana, u 18 časova u porti hrama, biće služen pomen i parastos palim borcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana