Jasenovac - Poruka pomirenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Srna
Jasenovac - Poruka pomirenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

jASENOVAC - Ministar pravde Srbije Maja Popović prenijela je danas u Jasenovcu poruku pomirenja u ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i istakla da se Srbija danas sa ponosom sjeća svih žrtava.

- Poruka predsjednika Aleksandra Vučića je upravo poruka pomirenja. On je borac za pomirenje svih naroda koji žive na ovim prostorima i ovo je način i povod da se sjetimo svih naših žrtava, jer je upravo Vučić taj koji u Srbiji formira tu kulturu sjećanja. Ranije to nije bilo tako - rekla je Popovićeva novinarima u Jasenovcu.

Ona je na manifestaciji “Dani Svetih novomučenika jasenovačkih” u svojstvu izaslanika predsjednika Srbije istakla da se Srbija sa ponosom sjeća svojih žrtava.

- Sa ponosom možemo da kažemo i pomenemo sve naše žrtve - rekla je Popovićeva.

Služenjem liturgije u porti Manastira Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu počela je manifestacija “Dani Svetih novomučenika jasenovačkih” kojoj prisustvuje veliki broj Srba iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Nakon liturgije biće osveštan kolač i žito na humci pored spomenika “Kameni cvijet”, a potom i Istraživačka biblioteka u okviru kompleksa manastira u Jasenovcu.

U Jasenovcu će od danas do utorka, 5. septembra, biti održani “Dani Svetih novomučenika jasenovačkih” u organizaciji Eparhije pakračko-slavonske, Muzeja žrtava genocida iz Beograda i Srpskog narodnog vijeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana