Jagodić: Miran protest nije prkos, već podrška instituciji predsjednika Srpske

Srna
Jagodić: Miran protest nije prkos, već podrška instituciji predsjednika Srpske

ROGATICA- Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić istakao je da najavljeni protestni skup pred Tužilaštvom BiH u Sarajevu nije nikakav prkos ili poseban korak srpskog naroda, nego znak podrške instituciji predsjednika Republike Srpske

Jagodić je, komentarišući zabranu održavanja najavljenog mirnog protesta u Sarajevu, rekao Srni da su takvi protesti nešto sasvim normalno u svijetu i da ne postoje nikakve loše namjere.

"Ne rušimo nikoga. Mi hoćemo Sudu i Tužilaštvu da kažemo šta mislimo o našem predsjedniku Miloradu Dodiku i nepravdi koja se nanosi srpskom narodu", dodao je Jagodić.

On je poručio da podržava predsjednika Srpske i inicijativu da se narod okuplja i kaže šta misli o njemu i koliku mu podršku daje.

Jagodić je naglasio da je podrška predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku data na izborima i da je to ogromna podrška iz Republike Srpske.

"Ne znam šta smeta drugoj strani da se sprema takva bespotrebna hajka, bez ikakve podloge", naveo je Jagodić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopšteno je da je policija zabranila za sutra najavljeni protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH ispred Suda i Tužilaštva BiH "zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga".

Predsjednik ovog odbora Đorđe Radanović podnio je 24. avgusta zahtjev za održavanje mirnog skupa 1. septembra u Sarajevu zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Podršku Dodiku i Lukiću pružili su predstavnici udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, ali i brojnih nevladinih organizacija koji su najavili prisustvo protestima, kao i predstavnici stranaka vladajuće koalicije u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana