Iznenada preminuo Mirsad Kukić

G.S.
Foto: Avaz.ba

SARAJEVO - Mirsad Kukić (66), nekada visokopozicionirani funkcioner SDA i osnivač PDA, preminuo je danas.

Kako pišu federalni mediji, njemu je prekjuče pozlilo u Banovićima nakon čega je sinoć hitno prebačen na UKC Tuzla. Jutros se njegovo stanje pogoršalo i, uprkos svim naporima ljekara, nisu uspjeli da ga spasu.

Kukić je bio dugogodišnji prvi čovjek Opštinskog odbora SDA u Banovićima.

Bivši poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Mirsad Kukić je rođen u Banovićima 1958. godine. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, a magistrirao na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli. Bio je dugogodišnji funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA), koja ga je u martu 2018. isključila iz članstva.

Istog mjeseca on je osnovao novu stranku – Pokret demokratske akcije (PDA), čiji je predsjednik bio do 2022. godine kada je podnio ostavku.

Kukić je od 1994. do 2001. godine bio generalni direktor Rudnika mrkog uglja “Banovići”. Bio je član Opštinskog vijeća u Banovićima i poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona. Na opštim izborima 2014. godine osvojio je mandat poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. U Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je izabran na Opštim izborima 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana