Gorio automobil državnog službenika

G.S.
Foto: Hercegovina.info

MOSTAR - Automobil koji je gorio u noći sa subote na nedjelju na tržnici u Mostaru u vlasništvu je Slavena Zeljke, saznaje portal Bljesak.info. 

Naime, automobil marke Pasat gorio je od 00:25 do 00:45 sati, a intervenisali su mostarski vatrogasci. 

Slaven Zeljko je član uprave društva „Operator – Terminali Federacije“ te je s predsjednikom Uprave Hermedinom Zornićem osumnjičen za krivična djela „zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i „povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju“. 

Oni su uhapšeni su po nalogu Tužitelaštva Kantona Sarajevo. Nakon ispitivanja u Tužilaštva KS, postupajući tužilac predložio je sredinom jula Opštinskom sudu u Sarajevu određivanje mjera zabrane osumnjičenima. 

Predložena im je zabrana napuštanja boravišta, oduzimanje putnih isprava, zabrana obavljanja funkcije ili djelatnosti i zabrana kontaktiranja sa svjedocima. 

Iako je 1. avgusta navedeno kako su mjere zabrane ukinute, u suštini ukinuto je prvobitno rješenje o mjerama, nakon čega je danas zakazano novo ročište. Tim povodom, mjere koje su i prvobitnom rješenju propisane, ponovno su na snazi kako za Zornića, tako i za Zeljku, potvrđeno je iz Tužitelaštva Kantona Sarajevo. 

Oni su osumnjičeni su da su tokom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u preduzeće „Operator - Terminali FBiH“ bez raspisivanja javnog oglasa. 

Slaven Zeljko je na poziciju v. d. člana Uprave došao 2018. godine s pozicije savjetnika stranačke kolegice iz Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZBiH) Lidije Bradare koja je u to vrijeme bila predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana