Izetbegović: Konaković postaje problem za BiH

Srna
Izetbegović: Konaković postaje problem za BiH

SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da BiH mora imati dobru saradnju sa Hrvatskom i Srbijom, te da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković postaje problem za BiH sa svojim, kako je rekao, “petljancijama i beskrajnim lažima”.

Komentarišući Konakovićevu konferenciju za novinare na kojoj je prezentovao sporazume sa Hrvatskom i Srbijom iz 2011. godine o “isporučenom suverenitetu”, Izetbegović je istakao da je te dokumente trebalo usvojiti, jer je bila potrebna borba protiv graničnog kriminala.

-Konsenzusom je prošlo. Svi su bili za, niko nije bio ni protiv ni uzdržan. I onda se nađe Konaković koji je završio za električara. To je čovjek koji nema potvrdu o završenoj srednjoj školi. Čovjek dezavuiše sve ljude i prebacuje krivicu - naveo je Izetbegović za “N1”.

Konaković je na nedavnoj konferenciji za novinare rekao da je riječ o dokumentu koji je potpisao tadašnji član Predsjedništva BiH Željko Komšić, a drugi član ove institucije Bakir Izetbegović glasao za.

-Isporučen je dio suvereniteta policijskih agencija BiH susjednim zemljama - ocijenio je Konaković i pokazao sporazum koji “dio suvereniteta BiH daje Srbiji i Hrvatskoj”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana